Jiran Tampil Pertahankan Budak Sekolah ( Syukri ) Yang Pukul Ibunya

Dari perkongsian di laman Facebook oleh Mohd Affendi Ariffin

Loading...

Assalamualaikum..aku bukan nk membela atau menyokong perbuatan budak yg viral pukul mak dia td..video tu x sepatut nya diviral kan sbb itu bukan masalah yg membabitkan masyarakat seperti merompak atau meragut atau merogol nk kena viral..itu isu tetutup masalah dia dgn family dia..dia pun dh kena belasah dgn bapak dia..

Loading...

Budak ni setiap lepas solat subuh ade dgn aku backs taklim..kadang2 dia ikut pergi buat ziarah..setiap hari 6.30 am dia khidmat org OKU pergi kerja..6.30pm dia tunggu org tu blik kerja sbb org tu x bleh berjalan..

Budak ni pandai cari duit sendiri dgn jual besi buruk n barang terpakai..x seperti anak org lain yg pandai minta mak bapak duit gi CC n bli rokok…budak ni rokok pun x hisap..Cyber Cafe pun X main..

Tp oleh kerana satu kesalahan dia..ade plak org yg akal singkat pergi viral kan..Adakah dgn viral tu bleh membuat kan dia jd baik..tp sebalik nya membuat kan dia rasa malu nk ke skolah..nk jumpa org..

Adekah ini natijah yg baik utk dia..
Org yg komen negatif dlm komen tu adekah kamu subuh berjemaah dimasjid..klo setakat subuh atas tilam baik tgk diri sendiri..ank anda klo subuh atas katil baik tgk ank sendiri lg bagus…sbb dia subuh dah bangun…

Status aku ni tak nk share ke..aku tanya je…

Sumber: Facebook Mohd Affendi Ariffin

Loading...