Peluk duit rompakan atas motosikal

Empat perompak van syarikat kawalan keselamatan di Bukit Antarabangsa, Ampang Jaya pada 5 petang hari ini melarikan diri dengan menunggang dua motosikal motosikal Yamaha 125Z dengan salah satunya berwarna biru bernombor pendaftaran BFC 7361.

Loading...

Gambar suspek itu yang memeluk guni berisi wang melalui Lebuhraya Duta – Ulu Klang Expressway (DUKE) sejurus kejadian sempat dirakam saksi yang menyalurkan maklumat itu kepada polis.

DUA guni wang dilarikan empat lelaki menunggang motosikal yang merompak van syarikat kawalan k dianggarkan berjumlah lebih RM700,000.

Loading...

Ketua Polis Daerah Ampang Jaya Asisten Komisioner Hamzah Alias berkata, kejadian berlaku ketika empat petugas syarikat kawalan keselamatan itu mahu memasukan wang ke dalam mesin pengeluaran wang automatik (ATM) di stesen minyak berkenaan.

“Dua daripada empat suspek bersenjatakan pistol menyerang seorang daripada petugas syarikat keselamatan itu dan merampas senapang patah dibawa mangsa sebelum menghentak kepalanya menggunakan senjata itu.

“Suspek turut melepaskan satu das tembakan ke udara sebelum melarikan dua beg berisi wang tunai dengan membonceng dua Yamaha 125Z yang ditunggang dua rakan mereka.

“Siasatan dilakukan unit forensik turut menemui senapang milik mangsa yang dirampas oleh suspek, kira-kira 250 meter dari lokasi,” katanya pada sidang media di lokasi kejadian, hari ini.

Jelasnya, kejadian menyebabkan seorang petugas syarikat kawalan keselamatan itu cedera dikepala.

“Siasatan lanjut sedang dilakukan bagi mengesan dan mengenal pasti suspek,” katanya.

Hentak kepala, larikan dua guni wang

SEKUMPULAN penjenayah bermotosikal merompak van syarikat keselamatan di stesen minyak di Bukit Antarabangsa, Ampang petang ini, sebelum melarikan dua guni berisi wang.

Berdasarkan maklumat awal, empat suspek menunggang beberapa motosikal menyerang salah seorang petugas syarikat kawalan keselamatan dengan menghentak kepala petugas syarikat keselamatan terbabit menggunakan senapang patah dibawa mangsa.

Suspek yang turut bersenjatakan pistol kemudian melarikan dua beg berisi wang tunai yang belum diketahui jumlahnya.

Sumber: Harian Metro

Loading...