Pemain JDT Di Dakwa Riak, Gambar Ini Undang Kecaman Netizen

Rata-rata penyokong pasukan Johor Darul Ta’zim (JDT), mesti kenal Marcos Antonio, yang pernah bermain dengan kelab besar di Brazil dan Eropah. Untuk trivia, Antonio berjaya meraih gelaran Liga Super 2014dan 2015 serta membantu skuad Harimau Selatan memenangi Piala Konfederasi Bola Sepak Asia.

Loading...

Pemain JDT Di Dakwa Riak, Gambar Ini Undang Kecaman Netizen

Marcos mempunyai watak yang luar biasa dan benar-benar profesional di dalam dan di luar padang. Beliau merupakan salah seorang pemain paling berjaya dan digemari dalam sejarah kelab ini.

Loading...

Namun disebalik populariti yang dimiliki olehnya, ada juga yang yang mengecam perlakuannya di media sosial. Baru-baru ini menerusi akaun @officialjohor, telah memuatnaik gambar Marcos di dalam tab mandi bersama timbunan duit.

Bagaimanapun pemain pertahanan ini dikecam oleh netizen sehinggakan dia dilabel ‘riak tak bertempat’.

Pemain JDT Di Dakwa Riak, Gambar Ini Undang Kecaman NetizenSumber : @officialjohor

Gambar tersebut memaparkan Marcos sedang begitu ‘asyik’ bermandikan wang kertas sembil menghisap sebatang rokok dan tidak mengenakan baju di dalam sebuah tub mandi. Selain menerima kritikan positif, lebih ramai yang melemparkan komen yang negatif. Netizen yang mengutuk tindakan itu kerana beranggapan memalukan rakyat Johor.

Pemain JDT Di Dakwa Riak, Gambar Ini Undang Kecaman Netizen

Walaupun Hangat.com dapat rasa gambar ini sebenarnya di ‘Superimpose’ dengan badan orang lain tapi jadikan sebagai pembakar semangat buat pemain-pemain bola yang lain.  Ini namanya dia nak tunjuk dia berjaya sebagai pemain bola.

Macam Datuk Seri Vida menunjuk kekayaan kerana berjaya dalam perniagaan. Mungkin nampak riak, tapi sekurang-kurangnya  kerana usaha gigih dia kaya sehingga tahap ini. Berfikiranlah positif! Wow

Sumber: Hangat.Com

Loading...